Sukeltamalla lomafiilikseen myös talvella

Talven harmaus saa mielen helposti haikailemaan lämpimiä merivesiä ja kirjavia koralliriuttoja. Tämän talven uusi sukelluskohde voisikin olla puolestaan pohjoisessa! Jos olet erityisen seikkailunhaluinen, miksi et sukeltaisi kylmään veteen? Ehkä nyt on aika lähteä valloittamaan uusia vesiä ja tutkimaan kaunista vedenalaista maailmaa, joka odottaa juuri sinua!

Sukelluskohteita Pohjoismaalaiseen makuun

Jos olet merileijona ja etsit eeppistä sukelluskohdetta, tutustu maailman parhaisiin sukelluskohteisiin. Meren alla on jokaiselle jotakin aina upeiden koralliriuttojen tutkimisesta muinaisten hylkyjen löytämiseen. Tänä vuonna voisi olla aika antaa mahdollisuus kuitenkin uusille kohteille lähempänä. Nämä huippukohteet tarjoavat jotain ainutlaatuista ja hämmästyttävää. Me Pohjolan kansa olemme tottuneet lumeen ja jäähän, mutta harva mieltää kylmän veden ideaaliksi sukelluskohteeksi – vaikka toisaalta, onhan avantouintikin juuri nyt suositumpaa kuin koskaan aiemmin. Voi kestää jonkin aikaa tottua kylmyyteen, mutta pulahdus jäisissä vesissä voi olla piristävä kokemus, joka antaa uutta tehoa verenkierrollekin.

Pallomeristä avomeriin

Lapsena olet ehkä haaveillut Ruotsin laivalla pallomereen sukeltamisesta. Aikuisena puolestaan keskiviikkoisin ruudussa pyörivät Vikingloton pallot voivat saada mielen haikailemaan sukellusretkistä pallomeriäkin syvemmälle. Jokaisella kierroksella on mahdollisuus löytää kultainen lippu, joka tuo sinut lähemmäs taloudellista vapautta! Älä siis pelkää sukeltaa Vikingloton pallomereen ja nähdä, mitä aarteita se pitää sisällään: juuri sinä voit olla onnekas ja lottonumerot mullistavat elämäsi ensi viikolla! Kuka tietää – ehkä törmäät omaan versioosi Jack Sparrow’n mustasta helmestä ja pääset viettämään hiihtolomaa kaukana kotoa! Sukellusmatkailu tarjoaa unohtumattoman elämyksen kaikille, jotka etsivät seikkailua ja tutkimusmatkailua. Toisin kuin pallomerissä, luonnonvesissä pääsee haastamaan itseään niin fyysisesti kuin henkisesti.

Talvisukelluksen uudet helmet

Ne, jotka uskaltavat sukeltaa talvella, voivat tutkia jäisiä vesiä ja piilotettuja helmiä. Norjan vuonoista aina Kanadan karuihin rannikoihin, löytyy paljon uskomattomia paikkoja, jotka saavat sydämesi sykkimään. Muista vain pukeutua hyvin ja pitää itsesi lämpimänä! Esimerkiksi Norjasta löytyy sopivia sukelluskohteita aina aloittelijoista konkareille, ja suosituimpien kohteiden joukkoon lukeutuvat muun muassa Gulen, Narvik sekä Korsvik.

Talvisukelluksen hyödyt tekevät siitä kokeilun arvoisen

Talvisukelluksella on monia etuja, kuten vähemmän väkijoukkoja ja mahdollisuus kokea erityyppisiä vedenalaisia maisemia. Voit myös nähdä sellaisia eläimiä, jotka ovat aktiivisempia kylmempinä kuukausina sekä nähdä vilauksia upeista lumihiutaleista pinnan alla – näky, jota et näe missään muualla! Jos siis omaat riittävästi rohkeutta, hyppää talvisiin vesiin! Näkyvyys on usein jopa satoja metrejä ja silloin kun sukeltajia on vähemmän, on suurempi mahdollisuus tarkkailla meren elämää ilman häiriöitä. Se on luonnon tarjoamaa kauneutta ja rauhallisuutta parhaimmillaan.

Unohtumattomat kokemukset säilyvät mielessä pitkään. Lisäksi kylmässä vedessä sukeltaminen tuo mukanaan myös terveyshyötyjä! Kun sukellat jäisiin syvyyksiin, kehosi vapauttaa endorfiineja ja adrenaliinia, jotka auttavat sinua suojautumaan kylmältä. Sen lisäksi, että pääset nauttimaan jännittävästä sukelluskokemuksesta, se voi myös kohottaa mielialaasi ja parantaa yleistä hyvinvointiasi.