Uimahyppy ei kuulu Veikkauksen vedonlyöntikohteisiin. Veikkauksen listalta löytyvät tällä hetkellä suosituimpien jalkapallon ja jääkiekon lisäksi jopa australialainen jalkapallo ja kamppailulajit, mutta ei uintilajeja. Olympialaisten aikaan saattaa olla mahdollista lyödä vetoa uintilajeistakin. Veikkaus kuitenkin tukee uimahyppyä jatkuvasti, sillä lähes kaikki Suomen uimahallit on rakennettu tai niiden remontteja on rahoitettu Veikkauksen varoin. Lisäksi uimaseurat saavat tukia ja joukossa on uimahyppyä harrastavienkin seuroja.

Uimahyppyä, tai muitakaan uintilajeja, ei löydy brittiläisen vedonvälittäjän William Hillin verkkosivuilta. Tilanteet saattavat kuitenkin muuttua isojen kisojen aikaan, joten eri verkkosivuilla kannattaa käydä silloin katsomassa mahdollisuuksia vedonlyöntiin uimahypyssä. Isoja kisoja odotellessa voi kokeilla www.online-ruletti.fi -sivustolla muunlaista pelaamista. Netistä löytyy myös neuvoja uintilajien vedonlyöntiin. Isoja alan kisoja ovat olympialaiset, Euroopan mestaruuskilpailut ja alan järjestö FINA:n uinnin maailmanmestaruuskisat.

Urheilijoihin tutustuminen kannattaa

Ennen kuin ryhtyy lyömään vetoa uimahyppykisoissa, tarvitsee tietää lajista jotakin. On hyvä tietää ainakin lajin parhaat urheilijat ja millaisessa kisakunnossa he ovat. Auttaa, kun on seurannut pienempiä uimahyppykisoja ja urheilijoiden sijoittumista niissä. Seuraamisen avulla voi aavistaa uudet toivot ja hiipuvat tähdet. Uutisista voi seurata, ketkä osallistuvat isoihin kisoihin ja viimeistään silloin kannattaa tutustua kilpailijoihin. Uutisista voi myös saada tietoa kilpailijoiden loukkaantumisista, joista voi päätellä ovatko he parhaassa vedossaan vai eivät. Kannattaa siis googlata kilpailijoita ja lukea heistä kertovia juttuja. Muutkin vedonlyöjät keräävät näitä tietoja tehdäkseen viisaita valintoja sen suhteen, kenen menestykseen luottavat asettaessaan panoksensa. Kokemus tekee tässä asiassa mestarin, joten ajan kanssa saa todennäköisesti parhaat vedonlyöntitulokset. Tietämällä muita vedonlyöjiä enemmän, saa etumatkaa veikatessa voittajaa.

Jos vedot eivät osu kohdilleen, johtuu se yleensä taustatietojen keräämisen puutteesta. Jotkut toisaalta lyövät vetoa ihan vain jännityksen vuoksi ja luottavat tuuriinsa. Voi valita mielivaltaisesti mieleisensä uimahyppääjän ja toivoa parasta, joskus niinkin voi voittaa. Vaikka voitot jäisivät saamatta, saattaa tässä syntyä jonkinlaista lajin tuntemusta, jolloin vedonlyönti jatkossa voi olla onnekkaampaa. Kisojen jälkeen tarvitsisi vain jäädä seuraamaan eri uimahyppääjien tuloksia ja mahdollisia tietoja loukkaantumisista. Aloittelijoiden kannattaa ensin lyödä vetoa pienistä summista ja korottaa panoksia lajituntemuksen kehittyessä.